Blogom

A vállalkozói lét, egy életforma

Blogom

Elindultunk

A vállalkozói lét, egy életforma

 

– és itt mindegy, hogy egy közepes méretű cég vezetőjéről, egy kávézó tulajdonosáról vagy egy fodrászról van-e szó. Mind ugyanazzal a gondolattal ébred: vajon a mai nap milyen új lehetőségeket – vagy kihívásokat – fog hozni számomra és a cégem számára?

…. én is így ébredek minden nap.

Élvezem, hogy az irodám minden nap egy másik kávézó – persze vannak kedvenc helyek -, hogy nem vagyok helyhez kötve és nem kell a főnöktől fodrászhoz “kéredzkedni”.

Kocsimban az íratok, bélyegző az ülésen, üres kávés pohár a tartóban.

Vállalkozásba főleg azért kezdünk, mert szeretnénk megvalósítani az ötleteinket – egyszer csak jön az ihlet, nem hagy nyugodni és addig hajtjuk a tervet, amíg el nem tudjuk indítani a saját vállalkozásunkat.

Ehhez szükség van egy kis mániákusságra – tudom, ez nem igazán pozitív értelmű szó, de ha ez kell, hát ez kell… 🙂

Viszont ezzel egy új életformát is kapunk.

Kürti Sándor így fogalmazott: vegyünk részt együtt egy közös intellektuális élményben és ha közben keresünk is valamennyi pénzt, az jó – de a legfontosabb, hogy közben jól érezzük magunkat.

… és tényleg csak ez a legfontosabb.

Annyi új embert ismerünk meg, annyi “spontán kreatív” helyzetbe kerülünk – amelyek abban a pillanatban kétségbeejtőnek, utólag már viccesnek tűnnek.

A “Tudományos Stand Up” üzletember előadói pont ezekről a helyzetekről fognak előadásainkban beszélni. Szinte mindtől hallottam azt a mondatot: “odamentem, elmondtam és hülyének néztek” – kivétel nélkül.

Úgyhogy ha van egy jó – szerinted jó – ötleted és a környezetedtől hasonlókat hallasz, akkor tudd, hogy más, ma már elismert üzletemberek is kaptak kritikát annak idején, de akkor is belevágtak – mivel a mániákusságnál is fontosabb tulajdonság a makacsság, amire mindig szükség van 🙂

Mérő László a múltkor így fogalmazott: “Nem igazi befektető az, aki élete során legalább egyszer-kétszer nem ment tönkre, és nem épült utána újra fel.” hozzátette, “csak az a fontos, hogy ne az első legyen, ami csődbe megy”.

Nekem sikerült…  mármint elsőre csődbe menni.

Kellett hozzá 15 év, hogy újra kedvem legyen vállalkozni.

De most itt vagyok, élek és nem visszaélek a lehetőségekkel…

Ne maradj le értesítéseinkről!

Blogajánló

Brandépítésről – ceruzahegyezés közben

Brandépítésről – ceruzahegyezés közben

Milyen cég az aki nem veszi a fáradtságot, hogy fellogózza a termékét?
Ha esetleg tetszene a termék, milyen márkanevet keressek a boltban?

Kipróbáltam hogy fog – egész jól. Nem egy Koh-I-Noor … de nem rossz.
Egy kis odafigyeléssel, – pl. faanyag – brandépítéssel egy egész jó ceruzamárkát lehetett volna összehozni.
…és ezt a kis cég meg se próbálta – talán már meg sincsenek.
Sajnálom. Kevesen múlt.

Csak annyira szeretnék gazdag lenni…

Csak annyira szeretnék gazdag lenni…

… ameddig még szükségem van a barátaim segítségére.

Ez a gondolat már régebben megfogalmazódott bennem – hány olyan eset van, amikor bútort cipelni, vagy lerobbant kocsihoz kérjük a barátaink segítségét, amit vagy szívességgel, vagy vendéglátással viszonozzunk.

De mi van akkor, ha nem tétel kifizetni a trélert, a márkaszerviz azonnal küldi a vadonatúj csereautót – naná, ne fogok “tán” még a trélerre is felmászni – és gyorsan megoldódik a probléma?

Megkezdődik az elszigetelődés.

Első blogom

Első blogom

Elegem van a ezekből – “A tíz legjobb tipp, a húsz legjobb könyv, 5 meghatározó film, 5 éve volt, 10 éve volt….stb”  – ELÉG.

ÜZENJ VAGY TELEFONÁLJ!

+36 20 299 5451

 

Ajánld ismerőseidnek!