Select Page

A válság dinamikája

Mérő László

HELYSZÍNI JEGY - MOMKULTLIVE-STREAMING JEGYVÉTEL

Az válság dinamikája

Mérő László

HELYSZÍNI JEGY - MOMKULTLIVE-STREAMING JEGYVÉTEL

MoMKult, Budapest

1124 Budapest,

Csörsz u. 18.

Szeptember 27.

Hétfő , 19.00-21.00

Közvetítési oldal

Itt nézheted és visszanézheted

Mérő László előadása a MOMKultban

A fejlődés és a válság egy tőről fakad. Matematikai tény, hogy amennyiben működnek azok a tényezők, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlődést eredményezik, akkor ezek időnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (tőzsdei buborékok kipukkadása, járványok, háborúk, sáskajárás, szárazság, stb.)
 
A világirodalom tanulsága szerint tragédiához vezet, ha egy társadalmi problémára egyéni megoldásokat keresünk. Ugyanakkor a biológia és a pszichológia tanulsága szerint az adaptívnak bizonyuló válságkezelési megoldások mindig egyedi megoldásokból alakulnak ki. A kettő azonban nem biztos, hogy ellentmond egymásnak – ezt leginkább a válságok matematikai elemzéséből származó tanulságok mutatják, melyek szerint egy válság után alapvetően új, hosszabb ideig fenntartható egyensúly alakulhat ki. A 21. század nyertesei azok az országok lesznek, amelyeknek ezt a három tanulságot a legjobban sikerül összeegyeztetni.
 

Helyszíni előadásunkat 2021. szeptember 27. 19.00 áthelyeztük, streaming előadásunkat a meghirdetett időben – április 20. 18.00 – megtartjuk. 

ÚJDONSÁG!

Választhatsz: Helyszíni részvétel vagy Web streaming?

Mostantól dönthetsz, hogy az előadás helyszínén hallgatod meg vagy otthonról, a kedvenc foteledből nézed élőben az előadást!

Ajánld ismerőseidnek!

Ne maradj le értesítéseinkről!

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ne maradj le értesítéseinkről!

Blogom

Bejelentkezés állapota

AKTUÁLIS ELŐADÁSAINK

ÜZENJ VAGY TELEFONÁLJ!

+36 20 384 0062

Ajánld ismerőseidnek!